Acil ihtiyaçlar önden gönderildi

İş dünyası bölgeye peş peşe yardım TIR’ları gönderiyor. Yardımlarda öncelik ise ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek dahil olmak üzere acil durum malzemelerine verildi.

Büyük yıkıma neden olan iki büyük deprem sonrası iş dünyası örgütleri ve şirketlerin bölgeye dönük yardımları sürüyor. Önceliği ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek dahil olmak üzere acil durum malzemelerine veren iş dünyası örgütleri ve şirketler bölgeye peş paşa yardım TIR’ları gönderiyor. İş dünyası ayrıca bölgeye çok sayıda ekipman ve iş makinesi de yolladı.

* TİSK: Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, öncelikli ihtiyaçlar olarak belirlenen barınmadan ısınmaya, tıbbi malzemelerden temel gıda ve hijyen ürünlerine kadar birçok desteğin bölgeye gönderimini sağladıklarını ve daha fazlasını iletmek için çalışmaları hızla sürdürdüklerini bildirdi.

* TURKCELL: Deprem bölgesindeki iletişim ihtiyacını kesintisiz şekilde sürdürebilmek 900 elemanını gönderdi. Afet yaşanan illere 2000 akü, 1400 jeneratör, 100’ün üzerinde mobil baz istasyonu sevk ederek iletişimin devamlılığını sağlamaya yönelik çalışmalar sürdürüyor.

* TOBB: 365 oda ve borsa ile firmalar tarafından yapılan ayni yardımlar ve iş makineleri tırlarla deprem bölgesine sevk edildi. 87 tır gıda, su ve ihtiyaç malzemesi, 59 tır giysi ve battaniye, 23 bin 923 ısıtıcı, 40 iş makinesi, vinç, jeneratör ile 65 konteyner bölgeye ulaştırıldı. TOBB tarafından nakdi yardım kampanyası da başlatıldı.

* ATO: Yatak, yorgan, battaniye, ısıtıcı, kaban, mont, ayakkabı, giyim eşyası, su, süt, gıda ve hijyen malzemelerinin yer aldığı 4 tırı bölgeye yolladı.

* Gıda Parekendecileri Derneği: Başta AFAD ve diğer devlet kurumları olmak üzere, valilikler, kaymakamlıklar, yerel idareler ve diğer yardım kuruluşlarıyla iş birliği ve koordinasyon halinde bölgeye yardımlarını ulaştırmaya başladı.

* ALB Yatırım: ‘Millî Yas’ boyunca oluşacak komisyon gelirlerinin tamamını depremzedelere bağışlama kararı aldı.

* Özyurtlar Holding: Makine operatörü, mühendis ve hemşirelerden oluşan 15 kişilik yardım ekibini, iş makineleri ile birlikte bölgeye yolladı.

* Chery: Chery Automobile, ısıtıcı, battaniye, kışlık yorgan, içme suyu, hazır yiyecek gibi acil durum malzemeleri içeren yardım TIR’ını deprem bölgesine gönderdi.

* Petrol Ofisi: Deprem bölgesine ücretsiz 5 milyon litrelik akaryakıt ikmal desteği sağladı.

* TÜGİAD: Genel Başkan Nilüfer Çevikel, TÜGİAD ve DOSABSİAD üyelerinin katkılarıyla gıda, giyim ve temel ihtiyaç malzemelerinin yüklendiği TIR’ları bölgeye gönderdiklerini söyledi.

* YK Enerji: Giysi, gıda malzemesi, ilk yardım, hijyen malzemeleri, ekskavatör, kamyon, yakıt tankerleri, arazi araçları ve arama kurtarma ekiplerini bölgeye sevk etti.

* İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliğinin (İDMİB): 5 tır, yaklaşık 40 bin çift kışlık ayakkabı ve botu deprem bölgesine ulaştırmak üzere Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) teslim etti. Birkaç gün içinde 60 bin çift kışlık ayakkabı ve botu, ayrıca 2 bin 500 kişilik kışlık ceketi deprem bölgesine ulaştıracak.

* Dicle Elektrik: Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini depremzede vatandaşların hizmetine açtı. Bu kapsamda hali hazırda sayısı 3000’i aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Dicle Elektrik’in bağlı bulunduğu Eksim Holding, çalışanlarına gönderdiği duyuruda 50 milyon TL’lik bir fon oluşturduğunu açıkladı.

* Ahlatcı: Ahlatcı Eğitim Sağlık ve Yardım Vakfı tarafından 25 milyonluk giyim ve gıda ağırlıklı yardım paketi hazırlanarak AFAD kanalıyla vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere deprem bölgesine sevk edildi.

* BİM: Bölgede 100’ün üzerinde mağazasında depremzedelere temel ihtiyaç ürünlerini güvenlik güçlerinin gözetiminde ücretsiz dağıttı. Ayrıca 20 bin adedin üzerinde battaniye, tek kişilik ve çift kişilik yorganlar ve giyim eşyası yolladı.

* LC Waikiki: Afad ve Kızılay koordinasyonuyla toplamda 1 milyon 600 bin adet ürün bağışlandı. Maelatya’daki fabrikaları yemek ve ısınma ihtiyaçları için açtı.

* Yataş: Battaniye, yorgan, yastık gibi ürünlerin yer aldığı tırları gönderdi.

* Bahçeşehir Koleji: Kampüslerini barınma ve yiyecek desteği sağlamak üzere vatandaşlara açtı.

* Kuveyt Türk: Üç tır su yardımı yaptı ve depremzedeler için termal battaniye gönderdi.

* Fujifilm: NPO Japan Platform’a 40 milyon yen değerinde tıbbi ekipman bağışladı.

* Kahve Dünyası: 100 bin kişiye yetecek kadar içme suyu, stick hazır kahve, çocuklar için vitaminli toz içecek, salep gönderdi.

* Koleksiyon Mobilya: İlk etapta yatak, yorgan ve battaniye gönderdi. 2.5 milyon TL bağış yapma kararı aldı.

* Peker GYO: Deprem bölgesinin ihtiyaçları için 5 milyon TL’lik bağış yapacak.

* Deutsche Telekom: 1 milyon Euro bağışladı. Türkiye ile iletişimi 15 Şubat sonuna ücretsiz yaptı.

* Tiryaki Agro: Gaziantep ve Mersin fabrikaları 600 depremzedeye açtı. deprem bölgelerine 100 ton bakliyat gönderimi yaptık.

* Migros: Bölgeye 12 tır gıda yardımı yaptı. Bağış yapılacak ürünlerde indirim karara aldı.

Kaynak : Akşam Gazetesi

Önceki haber

Yardım zinciri büyüyor

Sonraki Haber

Yüzlerce TIR’la yardım seferberliği

Özyurtlar Holding olarak; 1990 senesinde çıktığımız bu yolda 80.000 kişiyi ev sahibi yaptık. İstikrarlı yükselişimiz ve profesyonel kadromuz ile toplam 2 milyon m2 alana 20.000+ konut inşa ettik.